НОВИНИ

24.11.2021 г.
Скърбим заедно!
Дълбоко съчуствие и подкрепа към Червения кръст на Република Северна Македония

В съболезнователен адрес до президента на Червения кръст на Република Северна Македония проф. Ромел Велев и до генералния секретар на организацията Саит Саити ръководството на БЧК изразява дълбокото си съчуствие и подкрепа.


Трудно е да се намерят думи, с които да опишем как се чувстваме в това ранно утро, след като научихме за ужасната автобусна катастрофа на магистрала „Струма“ и за 46-те пътници, загубили живота си при ужасни обстоятелства. Това е една от най-големите трагедии, случвали се у нас през последните години, а фактът, че 12 от жертвите са деца, прави  ситуацията още по-ужасяваща. Надяваме се и се молим за душите на загиналите и за живота на малцината оцелели, за които в момента се грижат медиците в спешната болница в София“, с казва в адреса, от името на председателя на БЧК акад. Христо Григоров и на генералния директор проф. д-р Красимир Гигов.

Веднага след изразените съболезнования Червеният кръст на Република Северна Македония изрази своята благодарност към БЧК за предложената помощ още в първите часове след тежката катастрофа на 23 ноември. БЧК предоставя финансова подкрепа и остава в пълна готовност да окаже необходимото съдействие на македонските си колеги, ако това е необходимо.

На своята интернет страницата Червеният кръст на Република Северна Македония публикува начините, по които всички желаещи могат да изразят своята подкрепа към пострадалите и към семействата и близките на загиналите: https://ckrm.org.mk/pochituvani-13/