НОВИНИ

21.09.2021 г.
Европейска седмица на мобилността
21 септември - Ден без загинали при пътни инциденти

За шеста поредна година БЧК подкрепя инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL, позната до 2019 г. като TISPOL, чиято цел е намаляване на загиналите при тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата на и извън континента. От 2016 г. Европейската полицейска организация инициира превантивни събития, посветени на Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 септември.


През 2020 г. за първи път се проведоха Дни на безопасността на ROADPOL (ROADPOL Safety Days) за НУЛА загинали при пътнотранспортни произшествия за поне един ден. Тази година ще се проведе второто издание на Дни на безопасността на ROADPOL, а 21 септември 2021 г. е обявен за Ден без загинали при пътни инциденти. Той ще премине под мотото: Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“


БЧК в партньорство с МВР и други институции ще участва в различни инициативи в страната за превенция на пътнотранспортния травматизъм.


На интернет страницата на Пътна полиция https://www.mvr.bg/opp е създадена специална рубрика „ROADPOL SAFETY DAYS“, където се публикува актуална информация и може да бъде разгледана активността на българските участници през изминалите години.