НОВИНИ

20.08.2021 г.
БМЧК организира фотографски конкурс “HUMAN-и-ти”
Остава точно един месец, в който всеки може да участва.

 Събитието е част от отбелязването на 100-годишнината на Български младежки Червен кръст през 2021г.

 

“HUMAN-и-ти” е фотографски конкурс, организиран от Български младежки Червен кръст, като съпътстващо събитие, което ще отбележи 100-годишнината на организацията. “HUMAN-и-ти” е предизвикателство, чиято идея е да открие онези вдъхновяващи човешки истории, за които винаги си заслужава да се говори - историите за доброто, което ни заобикаля, за хуманността, подкрепата и съпричастността, които оцеляват и се адаптират към дигиталния свят.

Темата на конкурса дава много възможности за интерпретация и свобода на въображението, като единственото условие е кадрите да адресират въпроси, свързани с хуманността.

 

Победителят в “HUMAN-и-ти” ще получи награда на стойност 500 лева и възможност за безплатно обучение в академията по фотография BECA | Before Creating Academy, която подкрепя конкурса и развитието на младите фотографи у нас. Най-добрите творби, които журито ще селектира, ще бъдат показани в специална изложба, като част от събитията, които отбелязват 100-годишнината на БМЧК. Изложбата ще бъде изпратена и към Международната Федерация на Червения кръст и Червения полумесец в Женева.

 

За участниците няма възрастови ограничения, нито жанрови. Всеки желаещ може да се включи със своя фотография, като в конкурса се допускат както професионалисти, така и любители фотографи.

Необходимо е кадрите да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност. Жури на конкурса ще бъде проф. Людмил Христов, директор на Радио-телевизионния център на НБУ, Владимир Карамазов - актьор, продуцент и фотограф, и Димитри Стефанов - документален фотограф и основател на първата частна академия по фотография у нас BECA | Before Creating Academy. Организаторите си запазват правото да отстраняват по свое усмотрение всички фотографии, които не отговарят на изискванията, нарушават етичните норми или действащото законодателство.

 

Повече за условията можете да научите на https://bit.ly/3zmIg6W


Повече за журито:

Проф. Людмил Христов  е професор по кино и телевизионно операторство, директор на Радио-телевизионния център на НБУ и създател на департамент “Кино, реклама и шоубизнес”. Автор е на едногодишната програма “Рекламен агент и търговски пътник” в НБУ (1994 г.) и на програма “Кино и телевизия” (1993 г.). Ръководител е на авторския колектив, създал през 2007 г. обединената програма “Визуални изкуства”. В периода 2000 – 2007 г. е директор на магистърска програма “Филмово и телевизионно изкуство” и директор на Университетския филмов център в НБУ.

Владимир Карамазов е сред най-популярните български актьори, но последните години името му добива известност и във фотографските среди. Той печели множество конкурси на различна тематика, като една от последните награди, с които беше удостоен, е от престижния конкурс MOSCOW INTERNATIONAL FOTO AWARDS. В началото на годината попадна и във финалната селекция на фотографи от цял свят, които се състезаваха в годишния конкурс на Smithsonian Magazine. По повод Международния ден на детето тази година, Владимир Карамазов заедно с доброволци на Български младежки Червен кръст, участва в благотворително фондонабирателно събитие в подкрепа на Специализираната болница за активно лечение по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“.

Димитри Стефанов е сред най-известните имена в документалната фотография у нас. Името му е известно и извън страната ни, благодарение на престижните конкурси, които отличават неговите кадри. През 2020 година Димитри Стефанов основа и първата частна академия по фотография у нас - BECA | Before Creating Academy, която успешно се разраства и приобщава множество млади, талантливи автори в сферата на фотографията. Освен основател, той е и водещ лектор в модул Документална фотография.

_____________

Крайният срок за участие е 20 септември 2021г.