НОВИНИ

18.06.2021 г.
Български Червен кръст ще отбележи Световния ден на бежанеца
23 юни; 18:00 ч. Културен център Г8 на ул. Гладстон 8

Световният ден на бежанеца е отбелязан за първи път през 2001г. и се провежда всяка година на 20 юни. Този ден е посветен  на предизвикатествата, с които се сблъскват бежанците всяка година, както и на тяхната смелост и сила.Ежегодно десетки хиляди души по цял свят отбелязват и празнуват приноса на прокудените от домовете си хора, включвайки се в различни събития, организирани в повече от 100 държави.

Тази година, Български Червен кръст ще отбележи Световния ден на бежанеца на 23 юни в Културен център Г8 на ул. Гладстон 8. Събитието ще започне в 18 ч., като ще включва прожекция на избрани документални и късометражни филми по темата, част от Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми, интерактивна фото-изложба „Лицата на миграцията, специалитети от арабската кухня и лични истории на бежанци и мигранти, избрали родината ни за своя втора страна.

Линк към събитието: https://fb.me/e/C1fXcUzlПреди това, на 20 юни в 20 ч. може да гледате филма на Actualno.com, реализиран с подкрепата на БЧК, разказващ историите на бежанци избрали да останат в България: https://www.facebook.com/watch/