НОВИНИ

01.03.2021 г.
БЧК ЗАРАДВА С МАРТЕНИЧКИ ПАЦИЕНТИ И МЕДИЦИ В СТОЛИЧНИ БОЛНИЦИ

Въпреки извънредната епидемиологична обстановка Българският Червен кръст отново намери начин да зарадва малките пациенти на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ по случай Баба Марта. Децата, които в момента се намират на лечение в спешната болница, получиха древния символ на здравето, доброто начало и светлината. Мартеничките бяха връчени от доброволците на Младежката червенокръстка организация на завеждащите Отделението по педиатрия доц. Ирен Цочева и Клиниката по детска хирургия доц. Христо Шивачев.


Над 250 мартеници, наречени за здраве, получиха и пациентите и медиците в COVID-зоните на Военномедицинска академия.

Проф. д-р Камен Плочев, ръководител на Първа клиника по инфекциозни болести прие мартеничките и благодари на младежите за вниманието и усилията, които са положили.

Пред ВМА доброволците на БМЧК отдадоха почит към медиците, загубили собствения си живот, изпълнявайки хуманния си дълг, като поднесоха цветя пред Паметника на медицинските чинове.

Мартенички имаше и за пациентите и медиците от Спешното отделение и Клиниката по нефрология на Александровска болница, които бяха приети от директора на лечебното заведение проф. д-р Борис Богов.

Всички, близо 800 мартенички, са изработени от доброволците на БЧК от VI Териториален център в София.