НОВИНИ

21.01.2021 г.
Възможност за 10 студентски стажа в подкрепа на бежанците и мигрантите в София
Мулти култи колектив, ВКБООН и Български съвет за бежанци и мигранти обединиха сили с 5 от водещите НПО, за да ви предложат нещо вълнуващо - едно дълбоко потапяне в работата с чужденци, разбиране на техните нужди и оказване на адекватна подкрепа. Ще научите адски много и то от най-добрите в сферата на социалната адаптация и интеграция и правната помощ. Стажът предлага и финансова компенсация.

Стажът е подходящ за студенти от всички специалности, вкл. Право, Социални дейности, Социология, Политология, Философия, Филология, Човешки права, Изкуство, Комуникация и други.Ангажиментът е с гъвкаво работно време и може да се проведе както офлайн в София, така и онлайн в следните организации:

- Български червен кръст – минимум 2 месеца

- Каритас София – минимум 3 месеца

- Съвет на жените бежанки в България – минимум 2 месеца

- Фондация за достъп до права – ФАР – минимум 2 месеца

- Център за правна помощ „Глас в България“ – минимум 2 месецаОсвен участие в самия стаж на терен, сме предвидили допълнителни дейности като участие в 1-дневно онлайн обучение, създаване и реализиране на комуникационна кампания, създаване и публикуване на авторски материали в Академичния бюлетин "Бежанците: Днес и утре", среща с Бежанския консултативен съвет към ВКБООН, финална общностна среща ❤

Повече информация за всички дейности, дати и условия ще намерите тук - http://multikulti.bg/bg/call-student-internships, както и по време на инфо сесията.


Краен срок за кандидатстване - 7 февруари 2021 г.


Ако имате въпроси обаче, може да ни пишете на bistra@multikulti.bg" target="_blank" style="color: rgb(17, 85, 204);">bistra@multikulti.bg или да се включите в събитието и да си ги зададете лично

 

Проектът "Столицата на толерантността в ера на пандемия: Студенти свързват академична общност и НПО в полза на бежанци и мигранти" се финансира от програма "Кризата като възможност" на Столична община, администрирана от Асоциация за развитие на София.