НОВИНИ

04.12.2020 г.
МЕЖДУНАРОДЕН ДЕН НА ДОБРОВОЛЕЦА
Благодарим Ви доброволци!

Всяка година на 5 декември отбелязваме Международния ден на доброволеца. На този ден се прекланяме пред хората, които безвъзмездно помагат на нуждаещите се и подобряват живота на много уязвими групи в обществото.

Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец, включващо 192 национални дружества и над 14 милиона доброволци, представлява хуманитарна мощ със сериозни оперативни възможности. Във времената, когато светът продължава да се бори с разпространението на пандемията от COVID-19, всички те са на предната линия: предоставят медицинска помощ, психосоциална подкрепа, работят в извънредни ситуации, помагат на най-уязвимите групи на обществото. Те са мерило за най-висока нравственост и отговорност, илюстрация на основополагащия принцип на нашето движение – доброволността.

Като най-голямата доброволческа организация в страната и като част от тази велика хуманитарна армия, днес Българският Червен кръст е ангажирал целия си ресурс с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да ограничи разпространението на коронавируса в страната. Нашите доброволци ежедневно оказват подкрепа на най-уязвимите и застрашени групи от населението.

Дълбока признателност и благодарност към хората, които се борят и побеждават болката и страданието. За хората, които подават ръка, без да искат възнаграждение, защото усмивката и благодарността са тяхната най-голяма награда.

Благодарим Ви доброволци!