НОВИНИ

03.11.2020 г.
COVID-19 ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ВЪВ ВАКАНЦИЯ
БЧК и СБА стартират социална кампания. С подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА.


Български Червен кръст и Съюзът на българските автомобилисти стартират социална кампания за повишаване на информираността относно разпространението на COVID-19 и мерките за безопасност.

БЧК и СБА призовават да не прекрачваме "червените линии", защото COVID-19 все още не е във ваканция. Първият от серия анимирани видеоклипове представя главното действащо лице в кампанията – геройчето, което не прекрачва „червените линии“. То ни припомня някои полезни съвети, които могат да спасят не само нашия, но и живота на другите около нас. Геройчето пътува с автобус до училище, но не без своята маска. То спазва препоръчителната дистанция. Когато времето е хубаво, се разхожда пеша до училище. След всяко пътуване ни съветва да не забравяме, че трябва да измием и дезинфекцираме ръцете си. Експертите от БЧК и БЧК ще проведат кампанията в два етапа. В първия тя е насочена към ученици, които използват масовия градски транспорт за придвижване. Във втория посланието ще бъде "COVID-19 няма да почива по празниците", а геройчето ще ни запознае с "червените линии", които шофьори, пътуващи и туристи не трябва да прекрачват.

Кампанията се подкрепя от Международната автомобилна федерация ФИА и е част от общите усилия на ФИА и Международната федерация на Червения кръст за подкрепа на автомобилните клубове по света в борбата с коронавирус инфекцията.