НОВИНИ

16.10.2020 г.
ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ В БОРБАТА С COVID - 19
ПРОДЪЛЖАВА БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ НА БЧК В ПОДКРЕПА НА БИТКАТА С КОРОНАВИРУСА
Във връзка с повишаване броя на заразените с COVID-19 Българският Червен кръст призовава отново всички граждани и бизнеса в България да подкрепят Националната благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:

• чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.

• на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК
IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00
BIC: UNCRBGSF

• чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg

С набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите на лечебните заведения с най-необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID-19. Защото решаването на здравната криза, ще помогне за решаването на икономическата и социалната.
Можете да помогнете и с материални дарения – лични предпазни средства, консумативи, медицинска апаратура и др.
Обръщаме се към Министерство на здравеопазването, към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID-19.
Червеният кръст алармира за стриктно спазване на всички противоепидемиологични мерки, защото най-добрата защита срещу коронавируса сте самите вие!