НОВИНИ

07.10.2020 г.
ФИЛМОВА АКАДЕМИЯ – ВАРНА
„Пандемия – общество – медии“ 8-10 октомври 2020

От 8 до 11 октомври 2020 г. във Варна ще се проведе Филмовата академия, част от 18-ия Международен фестивал на червенокръстки и здравни филми, под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка тази година темата на Академията ще бъде „Пандемия – общество – медии“. За първи път в историята на Фестивала изданието ще се проведе онлайн, като лекторите ще бъдат излъчвани на живо от студио на телевизията на Медицински университет – Варна.

Филмовата академия ще бъде официално открита на 8 октомври 2020 г. в 19:00 ч. в зала „Черно море“ на едноименния хотел от вицепрезидента на България, председателя на БЧК и ректора на МУ Варна. На изнесен екран на входа на Морската градина и при спазване на мерките за безопасност, свързани с разпространението на COVID-19, ще бъде представен българският игрален филм „Бялата стая“ по сценарий на Богомил Райнов и с участието на Апостол Карамитев, Григор Вачков, Елена Райнова, Доротея Тончева, Константин Коцев, Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Илка Зафирова. Режисьор на филма е Методи Андреев.


Дискусионен форум


Тук (  http://redcrossfilmfest.org/academy2020.html  ) ще можете да гледате на живо предаванията на Дискусионния форум, който ще се провежда на 9, 10 и 11 октомври 2020 г., всяка сутрин от 9:30 до 12:30 часа. Можете да участвате, като посетите страницата на Фестивала във Facebook и се включите на живо в предаванията с коментари.

Прожекциите на живо ще бъдат осъществявани при спазване на всички  противоепидемиологични мерки.


Достъпът е безплатен, но тъй като местата са ограничени, както и от съображения за сигурност, влизането в зоната ще се извършва след предварителна регистрация, която можете да направите на http://redcrossfilmfest.org/AA2020_FORM.html

Можете да гледате филмите и да участвате в дебатите от програмата, след регистрация на http://redcrossfilmfest.org/AA2020_FORM.html

Регистрацията е безплатна и отнема по-малко от минута.