НОВИНИ

29.07.2020 г.
БЧК С ХУМАНИТАРНА АКЦИЯ В ХАСКОВСКА ОБЛАСТ
По призива на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова, Българският Червен кръст осигури, със съдействието и навременната безвъзмездна подкрепа на Асоциацията на производителите на безалкохолни напитки в България и нейните членове, близо 80 тона минерална и изворна вода Девин, Михалково, Велинград и Банкя за най-засегнатите от замърсяването на р. Марица населени места в общините Димитровград, Симеоновград, Свиленград, Харманли, Любимец.
„Благодарим на нашите приятели и партньори от Асоциацията и лично на изпълнителния ѝ директор Жана Величкова, на фирмите производители и техните екипи, които както много пъти досега, светкавично се мобилизираха и се отзоваха първи с исканите количества. Те подадоха ръка в началото на годината, по време на водния режим в Перник, направиха го и по време на извънредното положение, когато предоставяха минерална вода на всички медици на първа линия в борбата с COVID-19“, каза председателят на БЧК акад. Христо Григоров.
Цялото количество е предназначено за задоволяване питейните нужди на хората от Хасковска област, чието водоподаване е преустановено.
Вчера, 28.07.2020 г. областната организация на БЧК-Хасково предостави от бедствения си резерв за незабавно подпомагане бутилирана минерална вода за жителите на най-засегнатите села – Злато поле, Долно Белево, Брод и Райново, община Димитровград.