НОВИНИ

03.07.2020 г.
ВИСОКО ПРИЗНАНИЕ ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКИЯ ЧЕРВЕН КРЪСТ

По предложение на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, Министерският съвет реши да награди  председателя на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров с орден „За граждански заслуги“ първа степен. Решението е предоставено на президента на Република България Румен Радев за издаване на Указ.


Повече от 25 години акад. Григоров работи всеотдайно за укрепване и утвърждаване на БЧК като модерна и ефективна организация с европейски облик, която неизменно подпомага  държавата в хуманитарната област и застава до институциите в едни от най-тежките моменти при бедствия, аварии и кризи от различен характер.


„Българският Червен кръст винаги е бил голямо и сплотено семейство, което успя да съгради Къщата на доброто, в която всеки нуждаещ може да намери подкрепа, помощ и съпричастност. Ето защо, приемам решението на правителството не толкова като лична оценка, а като заслужено признание за упоритата и самоотвержена работа на всички доброволци и служители, които са истинският двигател и сърцето на организацията.


Както винаги досега, БЧК застана рамо до рамо с институциите и в борбата с COVID-19. Целият ресурс на организацията е ангажиран с действия, целящи да подпомогнат държавата в стремежа ѝ да ограничи разпространението на коронавируса в страната, а нашите доброволци са на първа линия ежедневно, оказвайки подкрепа на най-уязвимите и застрашени групи от населението.


Благодаря за оказаната ми чест и високото признание за работата на Българския Червен кръст!“ Това каза акад. Христо Григоров по повод решението на правителството.