НОВИНИ

10.06.2020 г.
БЧК и iCard в подкрепа на благотворителността в България

БЧК и iCard си партнират, за да предоставят иновативен метод за даряване на средства за всички благотворителни каузи на БЧК – дарения чрез мобилното приложение iCard. Водещото дружество за електронни пари подпомага най-голямата хуманитарна организация в България и подкрепя социалните ѝ инициативи, като осигурява безплатен, лесен и бърз начин за даряване на средства за всяка от активните кампании на БЧК.


iCard обединява усилията си с БЧК в дългосрочна перспектива – не само с цел по-широка подкрепа за кампанията #ЗаедноСрещуCOVID-19, но и за всички останали социални инициативи на благотворителната организация, които са актуални в момента или предстоят в бъдеще.


Потребителите на апликацията iCard избират с каква сума и колко пъти ще подкрепят дадена кауза. Могат да го направят от всяка точка на света, по всяко време на денонощието. Процесът е проследим и напълно прозрачен. Даренията чрез iCard са еднократни и всеки, който иска да стане благодетел, има пълен контрол над тях.


Мисията на iCard като лидер във финтех индустрията в Европа е да направи живота по-лесен и качествен чрез по-достъпни модерни разплащания за всеки потребител. В отговор на своята социална отговорност екипът на компанията инвестира време, средства и усилия за устойчивото развитие на обществото. Корпоративните ценности на iCard са в съзвучие с принципите, на които се основава дейността на БЧК: закрила за живота и здравето на човека, уважение към човешката личност и солидарност към нуждите на другия. Сред безвъзмездните ангажименти на iCard са каузи, свързани със здравеопазване, култура, образование, спорт, екология и др.


Дарението чрез дигиталния портфейл iCard е бързо. Става за секунди, в няколко лесни стъпки: потребителят избира „Каузи“ от главното меню на iCard, посочва благотворителна организация, въвежда сума по избор и изпраща дарението.


При дарението чрез iCard не се прилагат такси – нито за дарителя, нито за приемащата страна – БЧК. Цялата изпратена сума постъпва мигновено по сметката на БЧК в iCard, чието обслужване също е напълно безплатно. Няма изискване за минимална стойност на дарението.