НОВИНИ

04.06.2020 г.
Отличие за човеколюбие и висок морал

Националният съвет на Българския Червен кръст поднася своите искрени съболезнования по повод кончината на д-р Борислав Иванов, самоотвержено и всеотдайно изпълнил своя човешки и професионален дълг.


С дълбоко уважение се присъединяваме към скръбта на близките на д-р Борислав Иванов, на колегите му от Многопрофилна болница „Света Петка“ – Видин, към признателността на стотиците му пациенти. Д-р Иванов загуби битката за собствения си живот, но остави след себе си безценен пример за младите български медици как с достойнство се изпълнява лекарският дълг и положената Хипократова клетва.


"Лекарят така работи, докато може, докато диша" - казва приживе 77- годишният д-р Иванов.


Изпълнявайки на дело това свое верую, той се връща на работа във видинската болница, когато лечебното заведение остана без лекари, за да помогне на колегите си и да се включи на първа линия в борбата с пандемията от коронавирус. Респектиращи са  високият морал  и себеотрицанието на д-р Борислав Иванов, който загина, спасявайки човешкия живот и здраве.


В знак на дълбоко уважение и признателност Националният съвет на БЧК, Централната комисия по професионална етика при БЛС и в. "Български лекар" удостояват посмъртно д-р Борислав Иванов с новоучреденото Отличие за човеколюбие и висок морал "Д-р Стефан Черкезов".            


ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА ПАМЕТ НА Д-Р ИВАНОВ!