НОВИНИ

27.03.2020 г.
БЧК и Revolut обединяват сили в битката с COVID-19
Дари през Revolutapp
#ЗаедноСрещуCOVID-19

 

Българският червен кръст и финтех гигантът Revolut стартират от днес своето партньорство в подкрепа на битката с COVID-19 в страната. Всички дарения към БЧК, направени чрез Revolut ще бъдат насочени към подкрепа на медици на първа линия за справяне с кризата, както и за закупуване на необходимо медицинско оборудване.

Потребителите на Revolut ще могат да даряват чрез функцията Donations в приложението, която позволява закръгляне на плащанията с картa, а надплатената сума ще бъде предоставяна за благотворителна дейност. Потребителите ще могат извършват и периодични или еднократни дарения от апликацията. Стъпките виж тук

 „В продължение на повече от 140 години сме помагали, правим го и сега, когато сме на прага на огромно предизвикателство. Дълбоко убеден съм, че българският народ ще се обедини, за да наберем финансов ресурс и да се справим в борбата с коронавируса. Радваме се, че този път лидер в иновациите като Revolut се присъедини към каузата за набиране на средства. Сигурни сме, че съвместната ни работа ще ускори процеса по закупуване на консумативи и ограничаване на заразата“, каза председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

Според Ник Сторонски, основател и главен изпълнителен директор на Revolut през тези бурни времена е обнадеждаващо да видим огромната вълна на солидарност. „Сигурни сме, че нашата общност от щедри потребители ще оцени възможността да дарява и подкрепя засегнатите от кризата с коронавируса. Изключително радостни сме, че успяхме да установим партньорството с Български червен кръст в рамките на броени дни и с нетърпение очакваме да работим заедно, за да осигурим възможно най-голяма подкрепа за обществото в България".

Въпреки че настоящият фокус на благотворителната кампания е борбата с COVID-19, Български червен кръст и Revolut установяват дългосрочно партньорство, което ще позволи на потребителите да извършват дарения в подкрепа на различни дейности на хуманитарната организация.

Сто процента от даренията на клиентите отиват в полза на БЧК, като Revolut не начислява такси за направени дарения. Няма фиксиран минимален праг на даренията и функционалността може да бъде включена и изключена от потребителите по всяко време.