НОВИНИ

17.03.2020 г.
Национална благотворителна кампания на БЧК
Призив за подкрепа
  • SMS на 1466 на цена 1 лев
  • Онлайн дарения на https://www.redcross.bg/help_us/how_to_help

ОБЕДИНЕНИ УСИЛИЯ В БОРБАТА С COVID - 19


Национална благотворителна кампания на БЧК в подкрепа на битката с коронавируса


На 17 март 2020 г. Българският Червен кръст обявява Национална благотворителна кампания „Заедно срещу коронавируса“ в подкрепа усилията на Националния оперативен щаб срещу коронавируса (НОЩ) за справяне с епидемиологичната ситуация. 


Призоваваме всички граждани и бизнеса в България да подкрепят кампанията и да проявят съпричастност към благородните усилия на българските медици и към човешките страдания:


•  чрез SMS на кратък номер 1466 на цена 1 лев към всички мобилни оператори. Дарителските SMS-и за кампаниите на БЧК са освободени от ДДС.


•  на банковата сметка на БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ


УНИКРЕДИТ БУЛБАНК


IBAN: BG47UNCR7630 1077 9117 00


BIC: UNCRBGSF


• чрез on-line дарения на сайта на организацията www.redcross.bg


!!! Дарението може да направите като изберете: Дарявам за: ПОСТРАДАЛИ ПРИ БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФИ


Съобразно препоръките на НОЩ и на Министерство на здравеопазването, с набраните средства БЧК ще обезпечава нуждите от всичко необходимо за ранното откриване, ограничаването на разпространението и лечението на COVID 19.


В подкрепа на Министерство на здравеопазването БЧК създаде и необходимата организация за приемане и съхраняване в Централната си складова база в с. Лозен на дарения в натура – лични предпазни средства, консумативи, апаратура и др.


Кампанията се осъществява съвместно с Борда на DMS – единен дарителски номер, който призовава своите дарители да се присъединят към нея.


Обръщаме се към всички наши партньори и към други организации да обединим усилията си в борбата с COVID - 19.