НОВИНИ

02.12.2019 г.
5 декември - Световен ден на доброволеца
Спасителни действия при пожар


Най-любезно Ви каним на 5 декември 2019 г. (четвъртък) от 10.30 ч. в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен на демонстрация на спасителни действия при инцидент с възникнал пожар в учебна среда.
Ще могат да се наблюдават дейности по евакуиране на пострадали, организиране на евакуационен пункт, обгрижване на спешни състояния и демонстриране на умения за работа с външен автоматичен дефибрилатор.
В демонстрацията ще участва и екип на Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като част от Единната спасителна система за защита при бедствия.
Официални поздравления към доброволците по случай Световния ден на доброволеца се предвиждат в края на демонстрацията – от 11.30 ч.
Демонстрацията се провежда в рамките на Национално обучение по Първа долекарска помощ, Първа психологична помощ и Психосоциална подкрепа и програма „Хелфи“, организирано от Български младежки Червен кръст. В периода 02.12-06.12.2019 г. над 100 младежи-доброволци от цялата страна ще се обучават как да оказват първа помощ и как да действат при бедствие, авария или криза.

Важно!!!
Журналистическите екипи, желаещи да ползват служебен транспорт на БЧК, могат да направят заявка на телефоните на Пресцентъра. Микробусът на БЧК ще тръгне в четвъртък в 9.30 ч. от централата на организацията – бул. „Джеймс Баучер” 76.

За контакти и допълнителна информация: Петър Петров, тел. 0882 512853.