НОВИНИ

25.09.2019 г.
Европейски ден без загинали на пътя
БЧК организира детско мълчаливо шествие

По повод 26 септември 2019 г. - Европейския ден без загинали на пътя, БЧК съвместно с правителствени и неправителствени организации и корпоративни партньори, организира открит урок с учениците от начален курс на 199-то основно училище „Свети Апостол Йоан Богослов“ в кв. „Левски Г“ в столицата. От 10:00 ч. децата ще бъдат обучени на правилата за безопасно поведение на пътя от представители на „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ и БЧК. След открития урок и викторина, учениците ще направят мълчаливо шествие на пешеходна пътека в памет на загиналите техни връстници и ще поставят детски обувки.


Инициативата е в рамките на Втората национална кампания на Българския Червен кръст, която се реализира заедно с партньори от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия.


Целта на събитието е да обедини усилията за намаляване на смъртните случаи на деца по пътищата и да насочи общественото внимание към проблема с детския пътен травматизъм, чиито жертви за съжаление се увеличават драстично с всяка изминала година.  От основаването си до сега Националният дарителски фонд е подпомогнал семействата на 757 деца, които са получили различни по степен увреждания вследствие на автомобилни злополуки.