НОВИНИ

26.03.2019 г.
ДИРЕКТОРЪТ НА БЧК – БЛАГОЕВГРАД Е „ЖЕНА НА ГОДИНАТА“ ЗА 2019 Г.
Йорданка Стойчева, директор на Областния съвет на БЧК – Благоевград, е новата носителка на титлата „Жена на годината на Благоевград” за 2019 година.
Името й бе обявено на специална церемония в концертната зала на Радио Благоевград.
„Не сме изненадани, че точно Йорданка Стойчева спечели това престижно и оспорвано състезание с още 10 номинирани, защото всеки ден от живота й преминава в грижа за уязвими хора в благоевградския регион и в подкрепа на нуждаещите се. Оценката на жителите на областта съвпада и с високата оценка на ръководството на БЧК за работата на директора на секретариата на БЧК Благоевград. Приемаме престижното отличие и като признание на обществото към хуманното дело на Българския Червен кръст от неговото създаване преди 140 години до сега.“ – каза акад. Христо Григоров, председател на БЧК, по време на церемонията.
Той поднесе на победителката 150 годишен гоблен „Благовещение“, а заместник-министърът на здравеопазването и председател на Женското благотворително дружество „Македония“ Светлана Йорданова ѝ връчи статуетка и почетна грамота.
Идеята на конкурса за „Жена на годината на Благоевград” е да бъдат посочени като пример за подражание и наградени жени от Благоевград, надарени с великото качество да творят добро, жени, които ежедневно отдават време, професионални и личностни умения и нерядко и средства, за да помагат на обществото ни да върви напред и да се усъвършенства в името на общото благо.