НОВИНИ

21.03.2019 г.
БЧК ПОДКРЕПЯ ГЛОБАЛНАТА КАМПАНИЯ НА НВО
Призоваваме феновете на „Игра на тронове“ в София да се включат в кръводарителска акция на 28 и 29 март 2019 г.

Българският Червен Кръст, Националният център по трансфузионна хематология (НЦТХ) и Park Center Sofia подкрепят НВО България и канят феновете на „Игра на тронове“ да отпразнуват финалния сезон на сериала, като покажат своята отдаденост, като дарят кръв. 

Кръводарителската акция ще се проведе  на 28 и 29 март 2019 г. между 10:00 и 14:00 часа в Park Center Sofia /бул. „Арсеналски“ 2/

Акцията е част от глобална кампания на HBO, която се провежда през месец март в различни градове в САЩ и Европа и е подкрепена от националните дружества на Червения кръст. Героите от „Игра на тронове“ проливаха кръвта си в името на Трона цели седем сезона в продължение на 67 епизода. Сега, в навечерието на финала, феновете ще могат да дарят кръв в името на хуманната кауза – спасяване на човешки живот.

Организаторите у нас се обръщат не само към любителите на поредицата, но и към феновете на доброто, с апел да се включат в тази инициатива и да станат редовни кръводарители.

И докато проливането на кръв за домогване до Железния трон е история от света на Вестерос, то недостигът й за различни животоспасяващи интервенции е реален проблем в световен мащаб. В България всеки ден повече от 500 души се нуждаят от преливане на кръв. 1/3 от тях са деца. Кръвта няма заместител – тя се набавя единствено от кръводарители.

Акцията има специална страница hbogo.bg/lp/bleedforthethrone и Facebook “КРЪВ ЗА ТРОНА“. Кандидат-кръводарителите могат да се информират как да се подготвят за кръводаряване на redcross.bg или ncth.bg.

Премиерата за България на финалния осми сезон на „Игра на тронове“ е на 15 април. Първият от общо 6 епизода ще е достъпен в онлайн стрийминг платформата HBO GO още от сутринта, а по HBO от 21:00 часа. Последният епизод, който ще е дълъг 80 минути ще излезе на 20 май.

За допълнителна информация: HBO България: Виктория Иванова, ПР координатор; +359895655822; victoria.ivanova@hbo.com; www.hbogo.bg