НОВИНИ

11.03.2019 г.
Кръводарителска кампания
Национална кампания - „В кръвта ти е да спасяваш животи"
#БъдиГерой за някого в нужда!
Включи се тази сряда 13ти март в УБ "Лозенец"
„В кръвта ти е да спасяваш животи!“ е мотото на Кръводарителската кампания, която организираме в гр.София, заедно с Национален център по трансфузионна хематология.

Водени от изконния принцип на Ротари за безкористност в добрите дела, приканваме хората да дарят не #капка кръв, а #извор на надежда за някой в нужда и да спасят човешки живот.

Заповядайте на 13-ти (сряда) от 10:00ч. до 14:00ч., в Университетска болница "Лозенец" - гр. София 1407, кв. Лозенец, ул. „Козяк“ № 1

За 8 поредна година Ротаракт клубовете от различните градове организират кръводарителска кампания. Различното този път, е че тя е по – широко разпространена и се провежда едновременно в 11 града. По този начин организацията цели да привлече общественото внимание към това добро дело и все повече хора да започнат да правят този чистосърдечен жест.

Главната мотивация на организацията за провеждането на кампанията е проблема, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно /оскъдните резерви на кръвните банки по градове/ липсата на достатъчно кръводарители на годишна база. Целите, които си поставят Ротаракт клубовете са следните:
да информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин увеличи възможността повече хора да дарят кръв за 1-ви път;
да мотивира максимално много хора да се включат по време на кампанията;
да покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Кампанията се радва на подкрепата от 21 клуба от Rotaract - Bulgaria, Национален център по трансфузионна хематология, Столична Регионална Здравна Инспекция, Национално представителство на студентските съвети - НПСС, Български Червен кръст (Bulgarian Red Cross), АСМБ - СУ / Association of Medical Students in Bulgaria - Sofia University аптеки и компании от сегмента на корпоративния и малък и среден бизнес в страната.

Ротаракт клубовете високо оценяват жеста, който участниците в кампанията ще направят и приема всеки включил се в нея за герой, затова и призивът ни към кръводарителите е: „Днес аз станах нечий герой! Направи го и ти!“

Очакваме Ви!