НОВИНИ

17.12.2018 г.
„Не хаби – дари“
В двора на православния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ беше открита социална кухня под надслов „Не хаби – дари“. Кампанията, подкрепена от БЧК се организира с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и със съдействието на църковното настоятелство при храм „Св. Св. Кирил и Методий“.
„140 години БЧК е в услуга и в помощ на хората и на държавните институции. Днес сме се събрали отново с обединени усилия да помагаме на хората, които имат нужда от нашата протегната ръка, ръка, която ги изправя и ги връща в живота”, каза председателят на БЧК акад. Христо Григоров. На откриването на социалната кухня присъстваха д-р Валентин Пеев, зам. - председател на БЧК и Василка Каменова, зам.-генерален директор на организацията.

Топъл обяд ще получават социално слаби хора, изпаднали в нужда или във временно затруднение. Менюто е съобразено изцяло с постите на Българската православна църква и включва супа, хляб, кофичка кисело мляко или плод. Храната ще се приготвя всеки ден с продукти, дарени от големите търговски вериги.

Кухнята ще работи всеки работен ден от 12 до 14 часа, като амбицията е тя да e отворена до Великден през целия студен зимен сезон, когато хората имат най-голяма нужда от подкрепа.