НОВИНИ

12.12.2018 г.
Помощ за лечението на деца, пострадали при пътни инциденти
На коледен празник в ЧЕСУ „Дорис Тенеди“ Националният дарителски фонд на БЧК в подкрепа на деца, пострадали при пътни инциденти, връчи финансова помощ на семейства от София с проблеми в отглеждането и лечението на деца, жертви на „войната“ по пътищата.
Преди Коледа Фондът подпомогна с парични средства за лечение и възстановяване 69 деца от цялата страна, пострадали при ПТП.

В събитието участваха Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, акад. Христо Григоров, председател на БЧК, комисар Росен Рапчев, нач.-отдел „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ – МВР, Алекси Кесяков, секретар на ДОККПБДП, инспектор Мария Ботева от Пътна полиция МВР и др.

Събитието бе открито от Теодора Димитрова, управител на училище „Дорис Тенеди“, а за празничното настроение на децата и техните родители се погрижиха възпитаниците на училището. Всички деца, освен финансова помощ, получиха и коледни подаръци.

Специален гост на събитието беше полицай Стойчо Яковски, спасил живота на дете, оказвайки му първа долекарска помощ. Той бе удостоен с приза „Отличник на БЧК“.

Доброволци на БМЧК демонстрираха пред учениците способи за оказване на първа помощ на пострадал при пътен инцидент.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. и в него членуват БЧК, МВР – Пътна полиция, Съюзът на българските автомобилисти, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването, Българският футболен съюз, Асоциацията на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Животозастрахователният институт, Медицински център „Булмедика“, ЗК“Лев Инс“, Българската асоциация на застраховани при катастрофи и др.

Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители до момента Фондът е подпомогнал 734 семейства от цялата страна за лечението на деца, пострадали при пътни злополуки.