НОВИНИ

27.11.2018 г.
85 години Планинска спасителна служба в България
ПСС към БЧК кани медиите на предсезонна пресконференция на 30 ноември 2018 г. (петък), от 11:30 ч., в зала „Музейна” на БЧК (бул. „Джеймс Баучер” 76)
В деня на 85-годишнината от създаването си Планинската спасителна служба ще предостави на представителите на медиите подробна информация за броя и видовете инциденти в планините, за проведените спасителните акции през отминаващата година.

Ще бъде направен преглед на готовността на отрядите в страната за предстоящия зимен сезон, подробно ще бъдат разяснени рисковите фактори и опасностите в планината, основните правила за поведение по ски пистите и около тях.

По тези изключително важни теми на прага на зимния сезон и по повод 85 годишнината на ПСС можете да разговаряте с председателя на БЧК акад. Христо Григоров, с председателя на ПСС и член на НС на БЧК инж. Веселин Ганчев и с директора на ПСС Емил Нешев.

Каним Ви да се включите и в отбелязването на годишнината на ПСС от 18:30 ч. на 30 ноември 2018 г. в зала „София“ на НС на БЧК, където пред поколения планински спасители ще бъде представена книгата „85 години Планинска спасителна служба в България“.

Заповядайте да отбележим заедно празника на хората, които 24 часа в денонощието са в готовност да помагат при инциденти в планината.