НОВИНИ

20.11.2018 г.
В ДЕНЯ НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО „НАЙ-ЦЕННАТА КАПКА” СПАСЯВА ЖИВОТ
За трета поредна година по инициатива на Посолството на Словашката република в България и на Българския Червен кръст, със съдействието на Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), на 21 ноември 2018 г. от 9.30 до 13.00 часа в сградата на посолството ще се проведе кръводарителска акция, в която ще се включат служители на посолството и други дипломати, доброволци, служители и партньори на БЧК, студенти и граждани на София.
Екипите на Националния кръвен център ще очакват всички желаещи да помогнат на нуждаещите се от кръвопреливане в сградата на словашкото посолство. Влизането ще се осъществява с лична карта.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
С цел популяризиране на благородната идея и за да приканим повече млади хора да дарят кръв, се обръщаме към Вас за съдействие да отразите инициативата и да призовете гражданите и Вашите колеги също да дарят кръв.

Заповядайте - на 21 ноември 2018 г. (сряда) от 9.30 до 13.00 ч. в сградата на Посолството на Словашката република в България (бул. Янко Сакъзов 9)

Всеки ден повече от 500 деца, родилки, тежко болни пациенти и пострадали се нуждаят от нашата съпричастност, за да бъде спасен живота им.