НОВИНИ

16.11.2018 г.
Световен ден в памет на жертвите от пътни инциденти
Почитаме паметта на хилядите загинали във „войната” по пътищата
Българският Червен кръст за поредна година се присъединява към възпоменанието на жертвите на пътни инциденти, организирано от Министерство на вътрешните работи, Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата, Пътна полиция към ГД „Национална полиция”, Националния съвет на религиозните общности в България, Дирекция “Вероизповедания” към МС, Съюза на българските автомобилисти и други държавни и неправителствени организации.
В цялата страна ще бъдат отслужени молитви: в петък (16 ноември 2018 г.) – в храмовете на мюсюлманското изповедание; в събота (17 ноември 2018 г.) – в храмовете на еврейската общност; в неделя (18 ноември 2018 г.) – в християнските храмове.
В София панихида заупокой за жертвите на пътнотранспортни произшествия ще бъде отслужена в храм-паметника „Св. Александър Невски“ на 18 ноември 2018 г. (неделя) от 11.00 часа.
-------
Резолюция на ООН от 26 октомври 2005 г. за повишаване безопасността на движението по пътищата в целия свят отправя призив към правителствата и международната общественост всяка трета неделя на месец ноември да бъде Ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.