НОВИНИ

31.08.2018 г.
„Завръщане в бъдещето“
Над 100 участници от 12 държави ще участват в най-мащабното обучително събитие на БМЧК, „Академия за доброволци“, 2 - 9 септември 2018 г., в СОК – Камчия, обл. Варна. Официалното откриване ще бъде на 2 септември от 20:00 ч.
Под мотото „Завръщане в бъдещето“, доброволци и щатни специалисти от 26 областни организации на БЧК ще бъдат обучени по темите „Здравословно хранене и здравословен начин на живот“, „Превенция на зависимости“, „Превенция на сексуално-рисково поведение“, „Социално-помощна дейност“, „Промоция на хуманитарните ценности“, „Лидерство и младежко сътрудничество“. По време на обучението ще бъде формирана и група за разработване на аудио-визуални рекламни продукти за социалните мрежи и електронните медии, подпомагана от представители на Италианския младежки Червен кръст.

За четвърта поредна година, в рамките на „Академия за доброволци“, ще се проведе специализиран курс за лидерство и международно сътрудничество, в което ще участват представители на националните дружества на ЧК/ЧП на Австрия, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Украйна, Босна и Херцеговина, Италия, Хърватска, Румъния и Македония.

Обучителният екип е в състав Мария Христова – председател на Европейския младежки координационен комитет и Джузепе Касела, делегат на Международната федерация на ЧК/ЧП от Регионален офис за зона „Европа“. Тази година целта на Академията е бъдещото развитие на обучителните теми, на доброволчеството и на мотивацията на доброволците.

Официалното закриване на „Академия за доброволци“ ще бъде на 9 септември 2018 г. в СОК – Камчия от 20:00 ч.