НОВИНИ

13.06.2018 г.
Награди за дългогодишни кръводарители
Международният ден на кръводарителя - 14 юни, е ден, в който световната общественост изразява своята признателност, почит и уважение към доброволните и безвъзмездни кръводарители.
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Каним Ви на 14 юни 2018 г. (четвъртък) от 10.00 ч. в Зала „Сердика“ на х-л „Балкан“ – София, (бивш „Шератон“).
На специална церемония с почетен плакет ще бъдат удостоени десет дългогодишни доброволни кръводарители, чиято кръв е спасила живота на много хора, и три институции с принос в популяризирането на доброволното и безвъзмездно кръводаряване сред служителите си. Отличените са избрани от комисия, в която участват представители на Българския Червен кръст и Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), въз основа на изпратени предложения от цялата страна.
Събитието ще се състои по време на 58-та Национална конференция по трансфузионна хематология (с начало 9.30 ч.), която се провежда под патронажа на Министерството на здравеопазването и ще премине под знака на Световния ден на доброволния и безвъзмезден кръводарител, 10 годишнината от създаването на НЦТХ и 200-та годишнина от първото успешно кръвопреливане от човек на човек.