НОВИНИ

07.05.2018 г.
8 май - Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец
По повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец и 140 годишнината от създаването на Българския Червен кръст, Столичната организация на БЧК организира празник в знак на признателност към всички доброволци и служители на организацията за тяхната отдаденост в осъществяване на хуманитарната червенокръстка мисия.
На 08.05.2018 г. от 16,00 ч. в зала „София”, сградата на БЧК, бул. „Дж. Баучер” № 76 ще си дадат среща членове и доброволци на СО на БЧК и на БМЧК-София, настоящи и бивши служители, партньори и гости. Празникът ще започне с финиширането на играта-пъзел ”Търсачи на история”, посветена на 140 год. на БЧК. В играта участват шест отбора от териториалните организации на БМЧК-София. В определени часове до обяд на 08.05.2018 г. всеки от отборите ще посети един от шест знакови за БЧК места в София – УМБАЛСП „Пирогов”, Докторски паметник, Медицински колеж „Филаретова”, Националния учебен център на БЧК в с. Лозен, Учебният център по първа помощ на бул. „Дондуков” и гроба на царица Елеонора в Боянската църква. Там, след като разкажат за събитията, с които тези места са свързани, ще получат парче от пъзел, който ще се сглоби по време на празника и който представлява логото на годишнината „140 години помагаме заедно”.
По време на празника ще бъдат наградени дейци на Столичната организация на БЧК с отличията на БЧК и ще бъдат обявени и наградени класираните участници в Третия литературен конкурс „Добрите дела нямат давност – 140 години помагаме заедно”.
Музикален поздрав към участниците ще поднесат талантливите деца от вокална група „Сладки пуканки” и група за модерен балет към Националния дворец на децата.