НОВИНИ

14.03.2018 г.
„С тениска на бала”
Официално беше даден старт на петия сезон на благотворителната инициатива #steniskanabala.

Повече от 20 години СО на БЧК и Мото-Пфое подпомагат абитуриенти-сираци, като преди пет години се инициира дарителската кампания за образованието им. От 2014 до 2017 включително #steniskanabala се радва на нарастващ интерес и отклик в обществото. Каузата постоянно набира популярност и събраната сума от дарения е над 300 хил. лева, като на индивидуални дарители са предоставени 5 445 бр. тениски, 100 са включилите се училища от цялата страна, предоставени са 141 еднократни стипендии на първокурсници. За първа година допълнителна финансова помощ за много добър и отличен успех получиха 31 студенти, второкурсници и третокурсници, които са били бенефициенти по програмата.
В присъствие на медии, гости и бенефициентите-студенти от випуск 2017, управителите на Мото-Пфое Димо Николов и Атанас Фурнаджиев изразиха своето задоволство от нарастващия интерес към кампанията, от постигнатите резултати от доброто партньорство със СО на БЧК , с дарителите и с посланиците на кампанията.
С поздрав към всички се обърна и Масухиро Ояма, представител на новия собственик на Мото-Пфое Сумитото корпорация.
В приветствието си проф. Здравко Маринов, председател на столичната организация на БЧК и Петранка Недялкова, директор на Секретариата на СО на БЧК, изразиха благодарност към Мото-Пфое и дарителите и разясниха механизма за разпределението на стипендиите.
Тази година всички зрелостници ще бъдат поощрявани да се включат в кампанията от героите на първия уеб тийн сериал у нас – „Не така, брат“ и Мино Караджов, както и от Михаела Павлова и Илиян Илиев от уеб тийн сериала „Следвай ме“, който вече има два много успешни сезона във Vbox7.com.
На обновения сайт www.steniskanabala.bg всеки настоящ, бивш или бъдещ абитуриент може онлайн или по банков път да дари средства за образованието на абитуриентите без родители, а Мото-Пфое му предоставя символа на кампанията – тениска, с която да отиде на бала, на изпращането или среща на випуска.