НОВИНИ

23.01.2018 г.
Ползотворни срещи
На официална среща на председателя на БЧК акад. Христо Григоров с новоназначения посланик на Република Турция в България Н.Пр. Хасан Улусой бяха представени дейностите на организацията в областта на мениджмънта на бедствията, планинското и водното спасяване, работата с деца и др.
Сред основните акценти беше обсъждането на сътрудничеството с Турския Червен полумесец, работата по съвместни проекти и възможностите за задълбочаване на взаимоотношенията между двете дружества чрез обмен на експертиза.
На срещата присъстваха ръководителят на делегацията на Турския Червен полумесец в България Озге Ирмак, вторият секретар от посолството Улви Дарендели и директорът на дирекция Международно сътрудничество на БЧК Преслава Лилова.


В централата на БЧК председателят на БЧК акад. Христо Григоров и д-р София Стоименова, ген. директор на БЧК, се срещнаха с проф. д-р Милан, член на Управителния съвет на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и зам.-председател на Обществото на Бангладешки Червен полумесец.
На срещата е обсъдена възможността в Българския Червен кръст да пристигнат експерти от Бангладешкия Червен полумесец за обмяна на опит в областта на мениджмънта на бедствията и бежанско-мигрантската дейност.