НОВИНИ

13.01.2018 г.
„Кауфланд България” подкрепи Програма „Топъл обяд”
БЧК и клиентите на Кауфланд отново осигуриха безплатен обяд на нуждаещи се деца
На 8 януари 2018 г. приключи съвместната благотворителна коледна кампания на БЧК и „Кауфланд България” за набиране на средства за осигуряване на безплатен обяд в училище на нуждаещи се български деца – сираци, безпризорни, деца на самотни родители и деца от бедни семейства. Клиентите на компанията имаха възможност да направят своето дарение в благотворителните кутии на БЧК, поставени във всички магазини от веригата на територията на цялата страна.
„Кауфланд България” подкрепя Програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст вече 9 години. Набраните средства са в размер на 25 804 лв. Каузата вече е разпознаваема от клиентите на търговската верига и през последните 3 години размерът на даренията значително нараства в сравнение с набраните средства при стартирането на съвместната инициатива. Най-много са дарявали клиентите в София (над 8 046 лв.), а в Стара Загора , Кюстендил и Варна даренията са по над 2 000 лв.
До сега „Кауфланд България” чрез своите клиенти е дарил 322 897 лв. за благородната кауза.
Програмата, която се реализира за 14-а поредна година до момента е осигурила безплатен обяд в училище на 14 500 нуждаещи се деца от цялата страна.