НОВИНИ

13.12.2017 г.
БЧК в помощ на пострадалите от наводнението в област Бургас
Ще бъдат раздадени над 200 хранителни пакета за деца и семейства, коледни подаръци и лакомства


Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Областната организация на БЧК-БУРГАС организира хуманитарни акции в подкрепа на пострадалото от природното бедствие население в общините Бургас и Камено.

На 14.12.2017 г. /четвъртък/ от 11:00 часа в сградата на кметство в с. Ливада, община Камено, доброволци и щатни служители от БЧК-БУРГАС ще се срещнат с 24 от пострадалите семейства, които ще получат пакети с хранителни продукти, дарени от гражданите на област Бургас в магазините на търговска верига БИЛЛА, както и по една електрическа печка, осигурени от НЕСТЛЕ България.

На следващия ден, 15.12.2017 г. /петък/ в 10.30 часа, младежите на БМЧК съвместно с държавен куклен театър Бургас ще организират в детската градина на с. Равнец, община Бургас представление „Коледа с приятели“ за 57 деца. За всички тях са осигурени подаръци, шоколадови изделия и по един здравословен хранителен пакет.

В същия ден от 12:00 часа в училище „Св.св.Кирил и Методи“ в с. Равнец 102 ученика ще получат здравословни хранителни пакети.


Инициативите се финансират от постъпилите парични средства от традиционната областна фондонабирателна кампания „Подари коледа“ на БЧК-Бургас.