НОВИНИ

06.12.2017 г.
ГОТОВИ ЛИ СМЕ ЗА ЗИМНАТА ПЛАНИНА?
Планинската спасителна служба към БЧК кани медиите на предсезонна среща на 7 декември 2017 г. (четвъртък), от 12.00 ч., в зала „Музейна” на БЧК (бул. „Джеймс Баучер” 76)
Планинските спасители са подготвили за представителите на медиите подробна статистика за броя и видовете инциденти в планините, за проведените спасителните акции през отминаващата година.
Ще бъде направен преглед на готовността на отрядите за предстоящия зимен сезон, подробно ще бъдат разяснени рисковите фактори и опасностите в планината, основните правила за поведение по ски пистите и около тях.
Ще бъдат припомнени всички възможности за връзка с Централния денонощен пост на ПСС и с нейните подразделения и ще бъде акцентирано върху полезността на мобилното приложение в помощ на любителите на планината.
По тези изключително важни теми на прага на зимния сезон и по други интересуващи Ви въпроси, свързани с безопасността в планините на Вашите читатели, слушатели и зрители, можете да разговаряте с председателя на БЧК акад. Христо Григоров, с председателя на ПСС и член на НС на БЧК Веселин Ганчев, и с директора на ПСС Емил Нешев.

Заповядайте, за да бъдем заедно полезни на любителите на зимните излети и зимните спортове и да им помогнем да са в безопасност в планината.