НОВИНИ

01.09.2017 г.
„Академия за доброволци“
За 12-та поредна година, Българският младежки Червен кръст организира летен лагер „Академия за доброволци“, който ще протече под мотото „Предизвикай себе си“ и ще има за цел да мотивира всички участници да демонстрират своите знания, и да надминат своите възможности.
В най-мащабното обучително събитие ще вземат участиет над 100 души от 10 държави.

Доброволци и щатни специалисти от всички областни организации на БЧК в България ще бъдат обучени в различни модули за повишаване на техните умения в областта на: здравословното хранене и здравословния начин на живот, превенция на зависимости, превенция на сексуално-рисково поведение, социално-помощна дейност, промоция на хуманитарните ценности, иновативни методи и подходи в работата на организацията.
За трета поредна година в рамките на „Академия за доброволци“ се провежда специализирано обучение за международно сътрудничество, в което ще вземат участие младежки лидери от различни Националните дружества на ЧК/ЧП. Тази година ще има представители на Австрия, Германия, Швейцария, Киргистан, Босна и Херцеговина, Италия, Хърватска, Румъния и Обединеното кралство. Поради големия международен интерес към Академията, като лектор ще участва и г-н Джузепе Касела, представител на Международната Федерация на ЧК/ЧП от Регионален офис за зона „Европа“, Координатор „Доброволчество“.

„Академия за доброволци“ 2017 г. ще се проведе в СОК – Камчия в периода 02-09 септември 2017 г. Официалното откриване ще се състои на 02.09.2017 г. от 20:00 ч. Дипломите ще бъдат връчени на участниците на 09.09.2017 г. от 20.00 ч.