НОВИНИ

30.03.2017 г.
„Подобряване на безопасността на движението в населените места“
В сградата и с партньорството на БЧК се проведе семинар на тема „Подобряване на безопасността на движението в населените места“.
По предложение на Европейския съвет за безопасност на транспорта Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата (ДОККПБДП) и Българският Червен кръст организираха кръгла маса на тема „Подобряване на безопасността на движението в населените места”.

В събитието, което е в изпълнение на програма „Пътен индекс за безопасност”, участваха зам.-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов, генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, началникът на отдел „Пътна полиция“ – ГДНП комисар Бойко Рановски, председателят на СБА Валентин Панчев, представители на Европейския съвет за безопасност на транспорта, експерти по пътна безопасност от Австрия и Ирландия и др. Модератор беше секретарят на ДОККПБДП Алекси Кесяков.

В заключителната част се проведе дискусия по проблемите на безопасността на движението в населените места и по приоритетите на България за намаляване на пътния травматизъм.

„Българският Червен кръст от дълги години работи в партньорство с ДОККПБДП, с Пътна полиция, с министерствата на здравеопазването и на транспорта, със Съюза на българските автомобилисти и други, като реализира различни инициативи за превенция на пътния травматизъм, и преди всичко на детския пътен травматизъм, и за подпомагане семействата на деца, пострадали при пътни инциденти” – каза при откриването на семинара генералният директор на БЧК и благодари за признанието БЧК да бъде домакин на толкова отговорна и навременна инициатива.