НОВИНИ

26.01.2017 г.
“Златна монета” за принос към утвърждаване на хуманността
„Съветът на европейската научна и културна общност” ще връчи отличието “Златна монета” за принос към утвърждаване на хуманността на акад. Христо Григоров на 26 януари 2017 г. /четвъртък/, от 16.00 ч., в Галерия „Сезони" (ул. “Кракра” 2А – в Дома на културата “Средец”).
Отличието се връчва на обществено признати представители на българската интелигенция, както и на институции, а номинациите се правят от 180 известни български учени и творци с международно признание, които притежават златни отличия от "Съвета на европейската научна и културна общност". Сред отличените до момента са Райна Кабаиванска, Силви Вартан, проф. Андрей Пантев, Георги Чапкънов, Валя Балканска, Вили Казасян, Съюзът на българските художници, Съюзът на българските филмови дейци, Академията за музикално,танцово и изобразително изкуство и много др.


Отличието “Златна монета” се изработва в Монетния двор на България, с двустранно златно покритие. На лицевата страна е изобразена отворената книга, символ на прогреса, а на гърба са подредени буквите на Глаголицата.