НОВИНИ

13.12.2016 г.
Помощ за деца, пострадали при катастрофи
В навечерието на коледните празници Националният дарителски фонд на БЧК за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, предоставя финансова помощ за лечение на 64 деца от цялата страна, жертви на пътни инциденти.
Паричната помощ на пострадалите деца от София ще бъде връчена на 14 декември 2016 г. (сряда) в 11.30 ч. в Музейната зала на БЧК (бул. Джеймс Баучер 76).

Средствата, както и коледни подаръци, ще бъдат връчени от Мая Манолова, омбудсман на Р България, от акад. Христо Григоров, председател на БЧК, от Алекси Кесяков, секретар на ДОККПБДП, Бойко Рановски, н-к отдел Пътна полиция към ГД Национална полиция на МВР, от програмния директор на БНР Мартин Минков, от представители на секция Карикатура на СБХ, инициатори на благотворителна изложба в подкрепа на пострадали в пътни инциденти деца.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от БЧК, МВР – Пътна полиция, ПБФЛ, СБА и БФС. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, "Здравноосигурителен институт" АД, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Фондация "Приказка за пътя". Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 606 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.