НОВИНИ

08.12.2016 г.
БЧК и Хиполенд помагат на тежко болни деца
Дарение от медицинска апаратура за лечение на деца ще получи Националната кардиологична болница
На 9.12.2016 г., петък, от 11.00 часа националната верига хипермаркети за детски и бебешки стоки, съвместно с Българския Червен кръст, ще дари на Клиниката по детска кардиология на МБАЛ Национална кардиологична болница в София (ул. „Коньовица“ 65), трансезофагеален трансдюсър за ехокардиографския апарат, с който се работи в Отделението по реанимация, в Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации и в Катетеризационната лаборатория. Медицинската апаратура е на стойност 31 464лв. и ще послужи за прецизна пред- и следоперативна диагностика на сърдечноболни деца. Клиниката по детска кардиология и Отделението по хирургия на вродените сърдечни малформации са единствените структури в страната, в които се осъществява цялостна диагностика, оперативно и интервенционално лечение на деца с вродени и придобити сърдечни заболявания.
Дарението ще бъде връчено на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Марио Станкев и на началника на отделението по детска кардиология доц. д-р Анна Кънева от Мариан Колев – изпълнителен директор на Хиполенд АД, и от Христо Григоров – председател на БЧК в новооткрития Диагностично-консултативен блок за сърдечноболни деца към клиниката (вход №6, вдясно от централния вход на болницата, моля, следвайте указателните табели). Освен медицинската апаратура, Хиполенд АД ще дари и играчки за залата за почивка и игра на малките пациенти на клиниката.


Настоящото дарение на медицинска апаратура за нуждите на Клиниката по детска кардиология на МБАЛ Национална кардиологична болница е част от благотворителната програма на ХИПОЛЕНД по повод десетата годишнина на компанията на българския пазар. Като добър корпоративен гражданин, ХИПОЛЕНД АД насочва благотворителните си активности основно към подпомагане на лечението на болни деца, както и към деца от социално слаби семейства и такива, които растат без родителски грижи, като се включва редовно както в благотворителните инициативи на БЧК, така и в акциите за събиране на средства за лечение на тежкоболни деца в чужбина.