НОВИНИ

06.12.2016 г.
Готовност за зимата на Планинската спасителна служба на БЧК
На 7 декември 2016 г. (сряда), от 11.00 ч., в зала „Музейна” на БЧК (бул. „Джеймс Баучер” 76) Планинската спасителна служба към БЧК организира пресконференция, на която:
  • ще бъде предоставена информация за спасителните акции през отминаващата година;
  • ще бъде направен преглед на готовността на отрядите за предстоящия зимен сезон, подробно ще бъдат разяснени рисковите фактори и опасностите в планината, основните правила за поведение по ски пистите и около тях. Ще бъдат припомнени всички възможности за връзка с Централния денонощен пост на ПСС и с нейните подразделения и ще бъде акцентирано върху полезността на действащото вече година мобилно приложение в помощ на любителите на планината;
  • ще бъдат представени промените в Закона за защита при бедствия, чрез които се предвижда мобилните оператори да предоставят във възможно най-кратък срок, не по-дълъг от 2 часа, данни за местоположението на лице, изпаднало в бедствена ситуация с риск за живота и здравето му.

В пресконференцията ще участват председателят на БЧК акад. Христо Григоров, председателят на ПСС и член на НС на БЧК Веселин Ганчев, генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов и директорът на ПСС Радко Марков.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Каним ви на срещата с планинските спасители, за да бъдете полезни с необходимата информация на своите читатели, слушатели и зрители, които обичат разходките в планината и търсят отмора от напрегнатото ежедневие чрез зимните спортове.