НОВИНИ

14.11.2016 г.
Ден без загинали пешеходци
От началото на тази година до сега у нас са загинали 32 деца – повече отколкото през цялата 2015 г., а други 1015 са ранени. Една класна стая е останала завинаги празна.
На 16 ноември 2016 г. (сряда) от 13 ч., пред централния вход на НДК Българският Червен кръст, в партньорство с Пътна полиция, Държавната обществено-консултативна комисия по проблемите на безапасността на движението по пътищата, СБА, Съвета за безопасност на движението на децата в София към Столична община, Българската браншова асоциация „Пътна безопасност”, фирма Бенетон, Автомобилен клуб „Север“ и с подкрепата на Националния дворец на децата организира инициатива под надслов

„Облечи се цветно! Запази живота си на пътя!”

Събитието е в рамките на втория етап на традиционната Акция „Зима“ „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, а 16 ноември е обявен за ден без загинали пешеходци.

Участие ще вземат музикална група от Националния дворец на децата, а ученици от 139 ОУ „Захарий Круша“, облечени в цветни дрехи, заедно със служители на пътната полиция, ще демонстрират безопасно пресичане на бул. „Витоша”. За присъстващите организаторите са подготвили занимателна викторина с награди. Доброволци на БЧК ще раздават информационни материали.

Целта на инициативата е да фокусира вниманието на обществеността върху дисциплината на пътя и спазването на правилата за безопасно поведение, най-вече около училищата и детските заведения, да посочи важността на примера на родителите за възпитаването на пътна култура у подрастващите.