НОВИНИ

14.11.2016 г.
През коледните празници бъдете #selfieless
Българският Червен кръст и Canon България стартират #selfieless – инициатива, която ни призовава през коледните празници да използваме камерата, за да заснемем момент на безкористна помощ.
#selfieless каузата е на път да завладее и България. В цяла Европа хиляди хора прегръщат #selfieless предизвикателството и насочват камерите не към себе си, а към другите, превръщайки се в част от социалната инициатива за правене и документиране на добри дела.

Движението, което води началото си от Canon Europe с дарение от 1 милион евро за Червения кръст, обхваща цяла Европа чрез хора, които правят добро и номинират свои приятели и познати да направят същото. Canon България са едни от първите, които дариха средства на Български Червен кръст за развиване на творческите заложби на деца със специфични потребности.

Мисията на #selfieless е тази Коледа да бъде по-добра. Живеем в свят, в който ежедневно се правят средно 93 милиона селфита. Движението #selfieless обръща фокуса към милосърдието в дните, когато всеки от нас е настроен да прави добро – по Коледа.

Идеята за празник, в който селфитата отстъпват пред кадри, документиращи човешката доброта, ще остане в сърцата на хората и ще даде положителен старт на новата 2017 г.

#selfieless предизвиква всеки да направи нещо, което ще му донесе лично удовлетворение от това, че помага. Редица известни лица също заявиха съпричастност към #selfieless движението, и много скоро ще споделят снимки на техните #selfieless дела с многобройните си последователи.

Организаторите призовават хората да използват камерите си, за да споделят добрина. Всеки може лесно да се включи. Просто направете добро, снимайте се, публикувайте го в социалните мрежи с хаштаг #selfieless и предизикайте трима приятели да направят същото.

Какво може да означава #selfieless добро: да се погрижиш за природата; да подариш старите си дрехи на нуждаещ се; да помогнеш на възрастен човек да занесе покупките до дома си; да дариш кръв; да купиш храна на бездомен човек...

Време е да насочим обективите в обратна посока и да се фокусираме върху другите. Нека празниците ни бъдат #selfieless!