НОВИНИ

10.11.2016 г.
БЧК и Кока-Кола ще хранят деца в неравностойно положение
В Драгоман стартира програма „Топъл обяд“ на БЧК
с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК България

Безплатен топъл обяд ще получават в училище 78 социално слаби деца от община Драгоман, Софийска област. Програмата се реализира в рамките на Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК, с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК България, вече трета поредна година.

В началото на учебната 2016-2017 година компанията дари и спортни артикули на учениците от СУ „Христо Ботев“ в града, включени в „Топъл обяд“.

В партньорство с БЧК и с финансовата подкрепа на Кока-Кола ХБК от месец декември 2016г. още 100 деца от областите Видин и Търговище ще получават безплатна храна в училище.


Програма „Топъл обяд” се реализира в рамките на Партньорската мрежа за благотворителност на БЧК, която обединява 24 компании от корпоративния сектор. Основната цел на програмата е да се подпомогне физическото развитие на деца в неравностойно положение и чрез топлия обяд те да се върнат в училище. Благодарение на съвместните усилия на членовете на Партньорска мрежа за благотворителност, през учебната 2016/2017 1 400 деца от социално слаби семейства ще получават всеки учебен ден безплатна топла храна в училище на територията на 25 области в страната. Програма „Топъл обяд“, която стартира преди 12 години, до момента е осигурила топъл обяд на 13 000 деца.