НОВИНИ

13.10.2016 г.
МЛАДЕЖКИЯТ ЧЕРВЕН КРЪСТ НА 95 ГОДИНИ
Българският младежки Червен кръст Ви кани на 95-годишнината от създаването си на 14 октомври 2016 г. /петък/ от 18.00 ч. в клуб Culture Beat (сградата на Националния дворец на културата).
Българският младежки Червен кръст е учреден на 14 октомври 1921 година. Той е доброволна младежка организация, която е неразделна част от Българския Червен кръст и принадлежи към Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна и посредством своите програми за обучение, дейности и услуги, БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности и принципи, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, извършва застъпничество за подобряване на благосъстоянието им и насърчава толерантността и недискриминацията, уважението към различията и културното многообразие.

Под мотото „95 години създаваме добро“ доброволци, служители и приятели на БМЧК от цялата страна ще се съберат, за да отбележат своя празник. Много симпатизанти, партньори и деятели на организацията, в компанията на изтъкнати личности като председателя на СЕМ Мария Стоянова, проф. Греди Асса и Христо Петров - Ицо Хазарта, ще дискутират по темата „Къде е доброто днес?”.

На събитието ще имате възможност да видите част от историята на младежката структура на БЧК, както и да се запознаете с дейностите и идеите, които развива в момента.

Актуална информация за дейностите на Български младежки Червен кръст – дейности и проекти, можете да намерите на официалната електронна страница на БМЧК: http://youth.redcross.bg/ или на фейсбук страницата https://www.facebook.com/youth.redcross.bg/.

Очакваме ви!