НОВИНИ

25.08.2016 г.
Солидарност с действията на Италианския Червен кръст
Българският Червен кръст следи с тревога ситуацията в Италия и в съболезнователно писмо до Италианския Червен кръст изрази съчувствие към близките на жертвите и към засегнатите семейства и своята солидарност с действията на стотиците доброволци, мобилизирани за подпомагане на пострадалите в най-засегнатите от земетресението райони Аматриче, Акумоли, Пескара дел Тронто и Аркуата дел Тронто.
В столицата Рим е активиран 24-часов бедствен контролен център, в засегнатите зони работят и мобилни оперативни центрове на Червения кръст. Говорителят на Италианския Червен кръст Томазо Дела Лонга обяви, че картината в Аматриче е ужасяваща, че градът е напълно разрушен. Приоритет на спасителите в момента е да открият останалите живи. Местните доброволци предоставят психологична помощ на оцелелите, дежурят линейки, за прехраната на хората, принудени да напуснат домовете си, работят мобилни кухни.

Италианският Червен кръст непрекъснато предоставя информация за ситуацията в пострадалите от земетресението селища, съветва населението как да се грижи за собственото си здраве и живот в създадените условия, апелира за взаимопомощ, сплотеност и солидарност.

За повече информация посетете: