НОВИНИ

09.08.2016 г.
Изложбата „Накъде Европа? Пътят на надеждата” стигна до Народния театър
От 1 до 5 август 2016 г. НДК бе домакин на международна изложба с творби на художници-карикатуристи от над 50 държави и на повече от 20 български автори, посветени на бежанската криза.
Организатори на изложбата в България са СБХ, БЧК, ВКБООН и ДАБ.

На 11 август 2016 г. /четвъртък/ от 13:00 ч. уникалната експозиция карикатури ще пристигне пред Народния театър „Иван Вазов”, където ще остане до 25 август 2016 г.

Изложбата на открито ще бъде официално открита от художника Валери Александров, координатор на проекта за България, разработен от немското издателство "Дон Кихот" в Щутгарт, във връзка с миграционния поток на хора от Близкия изток, Африка и Западна Азия.

Целта на изложбата е да обиколи редица държави, през които минава пътят на бежанците, като засега е минала по маршрута Германия, Косово, България. Рисунките за изложбата са подбрани след конкурс, в който участваха стотици автори от цял свят, най-много от Иран.

В памет на загиналите деца-бежанци по пътя на спасението и надеждата, в небето над Театъра организаторите ще пуснат десетки бели балони– символ на загубените детски души.

Очакваме ви.