НОВИНИ

28.07.2016 г.
„НАКЪДЕ ЕВРОПА? ПЪТУВАНЕ НА НАДЕЖДАТА”
Изложба на художници-карикатуристи от 50 държави задава въпроси и търси отговори
Каним Ви на 1 август 2016 г. (понеделник) от 18.30 ч. в НДК (полуетаж „Изток“) на официалното откриване на международна изложба карикатури на тема „Накъде Европа? Пътуване на надеждата”. В експозицията са включени творби на автори-карикатуристи от над 50 страни в света, както и произведения на повече от 20 български художници.

От 17.00 ч. в литературен клуб „Перото” участващите в изложбата творци организират работно ателие за рисуване на карикатури по темата и среща с представители на медиите.

Инициативата е по проект, разработен от немското издателство "Дон Кихот" в Щутгарт, във връзка с миграционния поток на хора от Близкия изток, Африка и Западна Азия.
Организатори на изложбата в България са СБХ, БЧК, ВКБООН и ДАБ с любезното домакинство на Национален дворец на културата.

Гости на работното ателие и на вернисажа ще бъдат Ердоган Карайел, издател, художник и дизайнер, организатор на събитието в Щутгарт, Гани Сундури от Призрен, Косово, организатор на изложбата там, основател и директор на асоциация „Дженет Комикс” и организатор на 13 международни фестивала за карикатура и комикс в Призрен, Халит Куртулмуш-Айтослу от Бурса, Турция – член на УС на Асоциацията на анадолските карикатуристи, художник и участник в изложбата, и български художници-карикатуристи.