НОВИНИ

17.06.2016 г.
„Заставаме заедно с бежанците. Бъди с нас!”
Каним Ви на 20 юни 2016 г. /понеделник/, от 14.30 часа, в зала „Музейна” на БЧК /бул. „Джеймс Баучер“ 76/, на награждаване на победителите в журналистическия конкурс „Заедно с бежанците“.
Резултатите ще бъдат обявени от представителите на журито Мария Стоянова, председател на Съвета за електронни медии, и Ирина Недева от Асоциацията на европейските журналисти.

По време на събитието представителят на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България Матайс Льо Рут, председателят на Държавната агенция за бежанците при Министерски съвет Петя Първанова и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров ще се присъединят виртуално към Петицията на ВКБООН в защита на бежанците „Заставаме заедно с бежанците. Бъди с нас!”

Каним Ви заедно да отбележим Световния ден на бежанеца и да подкрепим Петицията на ВКБООН, за да изразим своята солидарност и съпричастност към съдбата на една от най-уязвимите групи в целия свят. В момента повече от 45 млн. души на планетата са в тежко положение, след като са били принудени да напуснат домовете си, прогонени от войни и конфликти.