НОВИНИ

08.06.2016 г.
Финансова помощ за деца, пострадали при катастрофи
По традиция Националният дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, към Българския Червен кръст, предоставя по повод Международния ден на детето помощ на деца, жертви на пътни инциденти.
Тази година средства за лечение и възстановителна терапия получават семействата на 40 деца от цялата страна, повечето от които са с тежки и много тежки увреждания.

Финансовата помощ на семействата на 3 от пострадалите деца, които са от Пазарджик, ще бъде връчена на 9 юни 2016 г. (четвъртък) от 11.00 ч. в сградата на БЧК – Пазарджик (ул. "Хан Крум" 11).

По време на срещата ще се проведе разговор на тема “Да опазим децата на пътя!” с участието на комисар Бойко Рановски, н-к отдел "Пътна полиция" при ГД "Национална полиция", ком. Тодор Тодоров, началник на КАТ "Пътна полиция" при ОДВР Пазарджик, зам.-областен управител на Пазарджик, представители на Министерство на образованието, на Медицински център Булмедика ООД, СБА, БЧК и др.

Организаторите ще зарадват децата и с подаръци.


Националният дарителски фонд е учреден през 2005 г. от Българския Червен кръст, МВР – Пътна полиция, ПБФЛ, СБА и БФС. През 2008 г. към него се присъединиха и Министерство на транспорта, Министерство на здравеопазването, Асоциация на производителите на автомобили и техните оторизирани представители в България, Асоциация на вносителите на автомобили, "Здравноосигурителен институт" АД, Българска асоциация на пострадали при катастрофи и Фондация "Приказка за пътя". Благодарение на многобройни благотворителни инициативи на партньорите и на съпричастността на различни институции и дарители, до момента фондът е подпомогнал 542 семейства от цялата страна за лечението на деца с различна степен на увреждания, вследствие на пътни злополуки.