НОВИНИ

22.04.2016 г.
„ДАРЕТЕ КРЪВ! СПАСЕТЕ ЖИВОТ СЕГА!”
С акция в деня на големия християнски празник Цветница - 24 април, в цялата страна продължава пролетната кампания за доброволно и безвъзмездно кръводаряване, организирана от Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ), Българския Червен кръст и Българската православна църква, с личната благословия на Негово Светейшество Патриарх Неофит.
За първи път тази година пункт за кръводаряване на 24 април 2016 г. (неделя) ще бъде разположен в свещеническата канцелария на храм-паметник „Св. Александър Невски” от 9.00 до 13.00 часа, където очакваме след празничната литургия за Цветница (около 10.30 ч.) в кръводаряването да се включат и свещенослужители.

По същото време екипи на НЦТХ ще има и в близост до църквите „Св. Неделя” (в аулата на Богословския факултет), „Св. Седмочисленици” (в сградата на VI ОУ „Граф Игнатиев”, ул. „6 септември” №16В) и „Покров Богородичен” (зад хотел „Родина”).
Желаещите могат да дарят кръв и в сградата на НЦТХ, гр. София, ул. „Братя Миладинови” 112 от 9.00 до 15.30 часа.
Акцията „Дарете кръв! Спасете живот сега!” ще се проведе във всички православни църкви в страната.

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
Молим Ви да информирате обществеността за местоположението на пунктовете за даряване на кръв и да призовете гражданите да направят добро и да помогнат за спасяване на живота и здравето на тежко болни пациенти. На 22, 23 и 24 април, край храм-паметник „Св. Александър Невски”, доброволци на БЧК ще раздават листовки с информация как човек може да стане кръводарител.

Разчитаме благородната и хуманна инициатива да бъде отразена от Вашите медии.